Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 

 

Minden emberben megvan az ismeretlen dolgok iránti kíváncsiság, a felfedezésre és kalandra való hajlam, az eredetiség. Ezek a tulajdonságok az iskolai nevelés során gyakran jelentősen visszafejlődnek vagy eltűnnek.
  
A 12 (vagy akár több) órás műhelyfoglalkozások célja, hogy az érdeklődőket bevezesse a kreatív zenei társasjátékok világába. A játékok célja a résztvevők teremtő fantáziájának (kreativitás) felszínre hozása és működésének minél hatékonyabb előmozdítása (koncentráció). A társasjátékok különböző egyszerű utasításokra és játékszabályokra épülnek. Ezeket a zenét nem tanult, vagy a zenélés bármely fokán levő játékosok át tudják fordítani a zene nyelvére.

A ritmusgyakorlatokra, egyszerű dallamokra és szöveg zenékre épülő társasjátékok során a játékosok a komplex zenei élményeken kívül olyan önismereti és társas tapasztalatokra tesznek szert, amelyek képessé teszik őket arra, hogy a művészet, a pedagógia vagy az élet bármely területén találékonyan és eredeti módon oldják meg feladataikat. A zenei játékok lényeges eleme, hogy a résztvevők a számukra előírt cselekvések helyett saját fantáziájukat használhatják: a játékszabályokat saját ötleteik alapján módosíthatják. Választhatnak különböző lehetőségek között, együttműködhetnek egy-egy új, kollektív kompozíció létrehozásában.
 
A műhelyben az énekhang mellett többféle zenei eszközt használunk az adott játék igénye szerint. Előszeretettel használjuk az emberi hangot, annak minden lehetőségével együtt, legyen az artikuláció, énekhang vagy énekbeszéd. Saját testünk, -kezünk, lábunk,- segítségével létrehozott hangokat (tapsolás, térdütés, dobbantás, stb) is hangszerként használjuk.

A Sáry módszer nemzetközileg elismert kreatív zenepedagógiai és fejlesztő módszer, amely a művészeti oktatás és nevelés valamennyi szintjén használható az óvodától a Zeneakadémiáig. A módszerről bővebben: www.sary.hu

A hétvégi, 12 órás műhely részvételi díja 12.000.- Ft. November 15-én szombaton délután (14.00 -17.30 között) és november 16-án, vasárnap egész nap (9.30-17.30) tartanak a foglalkozások rövid kávé és ebédszünettel.


A műhellyel kapcsolatos tájékoztatás, jelentkezés, kapcsolat:
Sáry László és Sáry Bánk  mail@sary.hu

 

Letölthető jelentkezési lap (Microsoft Word formátumban)